Kaa-chiingg

Wednesday, October 27, 2010

Tsunami Mentawai


pagi-pagi tadi aku online
agak awal juga aku buka laman metro..
selalu petang-petang baru buka
hari ini terawal..tak tahu kenapa...
tengok gambar bawah ini...
macam aman damai permai...
lautnya biru bersih...
huuu..
nyamannya...


 

dunia digemparkan sekali lagi dengan  TSUNAMI...
di MENTAWAI
salah satu kepulauan di Indonesia di barat Sumatera
*mood tengah serius*
dipercayai ada 6 perkampung di atas pulau ini...

kedudukan Pulau Mentawai

Gempa bumi sekuat 7.7 skala richter telah menghasilkan ombak yang tinggi
setinggi 3 meter...
rasa-rasa macam tinggi rumah 1 tingkat lebih sikit kot...
tingginyaaaaaaa

pulau ni macam ramai je orang asing contoh orang putih ramai
mungkin tempat ni best untuk surf internet board...alaaa
main papan luncur kat laut tuuu..


jumlah kematian yang dicatatkan buat masa ini ialah 113 orang
*masih cuba cari berita terkini dan masih tak berjaya* sigh
dan 502 orang hilang...



sama-sama kita renung-renungkan...

Wednesday, September 29, 2010

Zebra The White Lion (Zebra Ink Hitam Dah Habis~)

Tengah saya mencari data untuk singa dengan zebra di Afrika..
 saya terjumpa sesuatu...





ni namanya ZEBRA INK HITAM HABIS waktu nak print...
tak pun...zebra fotostat..
hehehe...
agak pelik laaa werne cik zebra ini...
mata pun putih...
ni baru nama berputih mata.....

apa-apa  pun ini zebra bukan calang-calang zebra
zebra ni zebra albino...
al-fatihah.....


Wednesday, September 8, 2010

Selamat Hari Raya


Bersyukurlah kerana kita masih dapat meraikan Syawal dengan aman dan damai.
Makan berpada-pada.
Ingatlah mereka yang susah di negara sana...
sana mana?? sana yang sedang di landa musibah tu laa...
jadi,

B E R S Y U K U R

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua blogger 
Ampun Maaf Batin

Zahir ku zahir mu tak tersentuh lagi...makanya...batin aja disebut...

ikhlas dari;

Monday, September 6, 2010

Syurga Cinta

aaaaa~
aku layan gila cerita jam 6.30pm setiap Isnin-Khamis di TV3 ni...

Syurga Cinta

yang buat best cerita ni sebab ada budak mia comel gebu ni jer...


dan lagunya yang best di layan sambil emo ;p~

Tersepit di antara dua cinta
Kau memberikan ku satu harapan
Kini kau menghancurkan segalanya
Dia antara kita

Ku merelakan semua yang berlaku
Kau mencintai dan menyakitiku
Kini ku redha dengan segalanya
Tuhan yang menentu

Ya Tuhanku
Teguhkan rasa cinta padamu
Ya Tuhanku
Pinjamkan aku kekuatan darimu

Ku Memohon Padamu
(Fida-Gadis Pantene @Cousin Siti Nurhaliza)

no wonder la suara ada iras-iras Siti...dah watak Fida dalam cerita ni pun Siti...layann seyy...

Layan la lirik lagu ni jer....tiada vedio...nak tengok vedio or mp3 pergi download sendiri ;p~




Saturday, September 4, 2010

Basic Painting Tips

Tips ini ditaja oleh Colourland, satu-satunya cat buatan Malaysia
(promote promote promote!! I choose Malaysia product)
cehh....mana ada penaja...ini tips aku punya sendiri laa...
kalau nak ikut...ikut jerr...ada yang tak betul, pandai-pandai kau la betulkan ;)

1) sediakan alat-alat yang betul untuk mengecat
contoh: berus laaa....berus pun ada banyak jenis,
ada besar,ada kecik,ada roda...hikss...
2) bersihkan dinding yang hendak di cat :- habuk,sarang labah-labah,sarang tebuan,sarang semut dan telur cicak!
3) kosongkan ruang/alihkan barang :- kerusi, sofa, coffee table, peti televisyen semua, set piano (ehh)...alihkan la..jangan buat jadi tempat berpijak sudahh....kalau patah aku tak bertanggungjawab!
4) mulakan dengan....bismillahh laaa....haiihsss...tu pun aku kena ingatkan jugak...mulakan dengan menampal segala lubang-lubang yang ada....kalau dinding simen,tampal dengan silicon. boleh beli di kedai hardware. kedai cat tak ada jual. kalau ada cat lama yang dah terkupas,..kikis kan la bekas cat terkupas tu...ratakan. kalau ada permukaan yang kasar...gosokla guna sandpaper. sandpaper pun ada banyak gred. boleh pilih ikut tahap kekasaran permukaan.
5) soket, suis lampu, birai tingkap tampalkan dengan masking tape. supaya tak terkena cat nanti..
6) cover la lantai dengan surat khabar.

ok...kerja2 mengecat sudah bermula. nak pakai apron dan penutup kepala pun boleh...tapi aku tak perlukan semua tu...cuma berbekalkan semangat jitu!! heh heh...aku mengecat pakai short & sleeveless jer... ;)

Nak mengecat haruslah ikut urutan yerr...

Siling
|
Dinding
|
Pintu dan tingkap
|
Lantai

Kan senang......ikut la kreativiti korang nak pilih cat macam mana untuk ruang yang mahu di cat. Tu pun aku kena ajarkan korang jugak ker? Boleh...next entry ok....

Aku nak pegi shopping ni....waaaa....raya dah nak dekat...!!

Friday, September 3, 2010

selamat berkemas!

Alamak...!!
rupanya sejak berpuasa ni...
belog ni pun berpuasa jugak yaa...
ampunnn deh...
bz..bz....guwe bz yang amat...
urus rumah yang sekangkang kera ni...
alahh...rumah lama....tapii..haruslah di jaga...
jangan mentang-mentang rumah buruk...
dibiar terus kayu tu mereput buruk...
kesian tuan rumah...
i mean...
orang tua di rumah
dan kesian kau laa jugakk...
yang duduk,tidur,makan,mandi menetap dirumah tu...!!

aku sibuk mengecat dinding rumah
dalam rumah..bukan dinding luar..
kalau dinding luar konfem la aku upah orang jer...
tak kuasa aku nak panjat rumah berpuaka bungalow kayu tiang tinggi ni...

camnilah rumah aku....tapi versi moden laaa.... boleh imagine tak??


esok2 aku bagi tips mengecat rumah...
hari ni intro jer... 

Friday, August 27, 2010

So Hot English Official Version w/ sunmi Wonder Girls

Memandang cuaca agak panas kebelakangan ini..
lagu ini agak sesuai untuk dilayan...
SO HOT
WONDER GIRLS
sangat amat tercomel mereka menari
da macam pussycat dolls aa dorang ini
erm....
versi asia mungkin...

Tuesday, August 24, 2010

Sahur Yang Bingit

Arrgghhhh!!!!!!!!!!!!!

Tertekan aku awal pagi ni haa...
Ada satu makhluk ciptaan Allah ni...
dikurniakan akal fikiran
tapi tak guna sepenuhnyaaa
hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!
kami semua dalam bilik sedang cuba untuk tidur 
makhluk Allah ni macam pendengki taknak tutup lampu lagi
kunun-kunun baca novel lagi
padahal tak baca pun...
aku tauuuu....
sebab kau jeling tengok aku boleh tidur ke tak....
aku terus sound aaa kan...
"dah habis bace belom??"
hambikkk ko...
dia terus jeling aku dan jawab 
"BELOM!"
dishhh...
dapat aku sambaran jelingan mata dia..
cam PONTIANAK plak bila aku ingat-ingat balik
tapi...
ade aku takut dengan kau???!!!
pedulik..
aku kesian kat budak lagi sorang ni haa..
esok pagi nak kerja...bangun awal pagi...
kawan kau juga dia tu haaa....
fikir laaa sikit weihhhh.....
tu pun tak boleh nak beralah ke ha??
 hiyeee...
apa punya perempuan laaa kau ni haa???
ok tu salah satu insiden panas hati aku..

tapi sebelum insiden panas itu...
ada insiden pra pemanasan hati aku
masa aku tengah kusyuk menelaah.....
aku terdengar orang main tepuk-tepuk SITAM aku

 ni SITAM aku
mesti laa yang warna hitam bukan coklat
yang coklat tu terlebih perasan sudah...
takpe-takpe..
mak saya pesan..
kalau bergambar...kena kongsi-kongsi ramai....

balik cerita tadi...
aku terdengar laa orang dok menepuk-nepuk sitam kesayangan aku tu haa
sekali aku pusingg....

jeng jeng jeng...

*celah baik punya~~

celah kangkang tu beb!!!
woiiiii...
kalau korang..
marah tak??
adoiii...
kalau nak memeluk manja kasih sayang..
aku boleh terima lagi..
ni da siap kangkangkan sitam hakuuuu
kesian aku tengok SITAM aku kat celah kangkang dia
SITAM.......
maafkan aku yaaa...
selepas kejadian celah kangkang
sumpah haku geli nak sentuh SITAM..
takut bau hancing~~

ok...itu cerita panas kedua...
yang ni cerita panas ketiga...
pelikkan dalam masa beberapa jam
3 perkara panas terjadi kat kami
wajaq~~

ni lepas die baca novel romantika di amour tu
dia pun padamkan lampu
aku pun panjatkan kesyukuran
akhirnya....
bukan apa...
aku kena bangun awal pagi..
ada appointment dengan SUPERVISOR aku
ada test pagi tu...
saya perlukan rehat secukupnya untuk melalui hari yang panjannggg laaaaa weihhhh

ok...
dalam pada aku nak terlelap..
berangan pelamin warna cream pink silver..
ada chandelier kat atas tu...
bunga ros putih bunga lily putih...
nampak wajah bakal suami aku tu...
tiba-tibaaaa.............
bunyi telefon bimbit ala-ala cina jinjang chokkia punyaaa...
bergegar kat tilam haku..
dengan tengkorak kepala aku sekali bergegar~~
hancur pelamin aku...
bapak shawl kuat!!!!!!!
aku taktau nak komen apa da...
padahal baru lepas gayut sambil kangkang kan sitam haku tu...
siapa lagi nak call dia pukul 1 pagi tu haaa??
wooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
insaf laa weihhh..
aku dan kanak-kanak bilik ni semua reti nak tukar ke SILENT MODE
hormat orang lain nak tidur...
ke telefon hang tu takdak silent mode??
aku rase...die kuatkan lagi bunyi ringtone tu...
sebab ringtone tu sepatut nya lagu LADYGAGA dan tak berapa nak kuat...
tapi masa tu..lagu hape ntah...
pastu kuat nak mampossss...
shawl aaa ko ni


akhirnya...aku tak dapat tidur sampai ke sahur jam 4 pagi...
tapi yang paling terbaikk...
nunang saya...
menelefon saya pada pagi sahur itu...
nak kejutkan saya sahur
padahal memang saya tak tidur lagi pun
lalu saya dengan sengajanya menolak telefon dekat padanya...
hambeekkk...
ko hengat ko sorangkah ada telefon bunyi-bunyi??
bingit kan??
padan muka...
terus tarik selimut...
panas hati tak???
bengang tak??

maaf...
memang bulan puasa..
tapi kadang-kadang kena balas juga..
sebab sabar ada hadnya...
harap dia sedar pada masa akan datang...
sesungguhnya...
bear orang lain bukan untuk dikangkangkan
dan...
orang tengah tidur tu...tolong lah perlahankan telefon
dah laa aku ni susah nak lelapkan mata...
malam ini tak tau apa drama swasta dia lagi
sekian hangin saya....
*sebab dia da balik...so kena stop di sini...

peace babeh!!


Friday, August 13, 2010

Siapa Bilang Budak Kecil Tiada Perasaan



Budak ni namanya Nursyafikah. Anak salah seorang sahabat baik ku.
Menurutnya, anaknya menghidap penyakit yang dipanggil sub epidermal fibrosis.
(Eyah, maaf buat entry ni tanpa kebenaran....)

Aku tak tahu la pulak detail mengenai penyakit ni. Cuma yang aku tau ia berkaitan
dengan kulit. Puas aku cari info mengenai penyakit ni tapi aku masih tak faham.
Blurr...
Kaa...aku yang lemao??

Marilah kita sama-sama mendoakan agar Nursyafikah akan pulih dan dapat
hidup normal seperti kanak-kanak lain sebayanya...

Moga Tuhan sentiasa melindungi mu Nursyafikah...


Tuesday, August 10, 2010

Terawih...Ragam orang sembahyang


Aku baru jaaa selesai sembahyang terawih...
seronok weihh..
lama dah tak sembahyang terawih..
kat tempat orang pula tu....


best memang best...
sebab imam tu sedapppp sangat baca
waahh...

tapiiiiii....
kenapa dalam saf itu....
ada budak kecil yang tak akil baligh lagi??
tak tahukah mereka budak-budak tak boleh masuk saf??
kene duduk belakang...
aduuhhhh....
muka-muka mak macam pandai-pandai...
takkan hal kecil macam ni pun tak tahu??
aduuiii...
rasa bersalah rasa tak best semua ada masa sembahyang itu
macam mana???
bukan satu saf...
2 hingga 3 saf pula tu
addoiiii,......

mode: seronok nak puasa....
tapi tak best sebab sembahyang da kurang kusyuk
wawaaaa

Lagenda Budak Setan The Series

Hari ini 10Ogos2010

Apakah di sebalik tarikh ini???

heee....
mestila pasal lagenda budak setan the series
yeaayyy...

jum layan di Astro Prima malam ini lepas sembahyang terawikh
okk??

Saturday, August 7, 2010

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now there's a steel knife
In my windpipe
I can't breathe
But I still fight
While I can fight
As long as the wrong feels right
It's like I'm in flight
High of a love
Drunk from the hate
It's like I'm huffing paint
And I love it the more that I suffer
I sufficate
And right before im about to drown
She resuscitates me
She fucking hates me
And I love it
Wait
Where you going
I'm leaving you
No you ain't
Come back
We're running right back
Here we go again
It's so insane
Cause when it's going good
It's going great
I'm Superman
With the wind in his bag
She's Lois Lane
But when it's bad
It's awful
I feel so ashamed
I snap
Who's that dude
I don't even know his name
I laid hands on her
I'll never stoop so low again
I guess I don't know my own strength

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

You ever love somebody so much
You can barely breathe
When you're with them
You meet
And neither one of you
Even know what hit 'em
Got that warm fuzzy feeling
Yeah them chills
Used to get 'em
Now you're getting fucking sick
Of looking at 'em
You swore you've never hit 'em
Never do nothing to hurt 'em
Now you're in each other's face
Spewing venom
And these words
When you spit 'em
You push
Pull each other's hair
Scratch, claw, bit 'em
Throw 'em down
Pin 'em
So lost in the moments
When you're in 'em
It's the rage that took over
It controls you both
So they say it's best
To go your separate ways
Guess that they don't know ya
Cause today
That was yesterday
Yesterday is over
It's a different day
Sound like broken records
Playin' over
But you promised her
Next time you'll show restraint
You don't get another chance
Life is no Nintendo game
But you lied again
Now you get to watch her leave
Out the window
Guess that's why they call it window pane

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

Now I know we said things
Did things
That we didn't mean
And we fall back
Into the same patterns
Same routine
But your temper's just as bad
As mine is
You're the same as me
But when it comes to love
You're just as blinded
Baby please come back
It wasn't you
Baby it was me
Maybe our relationship
Isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens
When a tornado meets a volcano
All I know is
I love you too much
To walk away though
Come inside
Pick up your bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity
In my voice when I talk
Told you this is my fault
Look me in the eyeball
Next time I'm pissed
I'll aim my fist
At the dry wall
Next time
There will be no next time
I apologize
Even though I know it's lies
I'm tired of the games
I just want her back
I know I'm a liar
If she ever tries to fucking leave again
I'mma tie her to the bed
And set the house on fire

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

Friday, August 6, 2010

Fakta Ke Auta?

Jum jum layan ini fakta menarik 

Jangka hayat sebatang payung ialah lebih kurang 2 tahun

Dalam purata harian, kanak-kanak berusia 4 tahun akan bertanya sebanyak 437 soalan


Mickey Mouse adalah pemenang bukan manusia pertama di Oscar


Kaki kiri ayam lebih lembut dari kaki kanan
*haaa...camane nk tau kaki kiri ke kanan ayam goreng?


'Bookkeeper' adalah satu-satunya perkataan yang mengandungi 'double letters' sebanyak 3 kali

Kalau kita jerit selama 8 tahun, 7 bulan, dan 6 hari, 
tenaga yang terhasil boleh memanaskan air kopi secawan


Seramai lebih kurang 2500 orang bertangan kiri mati menggunakan barang-barang 
telah direka untuk tangan kanan
*aiyakkkk.......aku tangan kiri...memang kadang nyusahkan kalau guna barang-barang...
tak friendly user...kekok-kekok aku pegang pisau...

Manusia lebih tinggi 1cm pada waktu pagi berbanding waktu tengah hari
*mengapa begini???

Badan manusia menghasilkan dan menghapuskan 15 juta sel darah dalam 1 saat

Jari telunjuk adalah jari paling sensitif dalam banyak-banyak jari yang kita ada

Lepas makan dengan banyaknya, deria pendengaran kita akan berkurangan
*patut laa mase makan aku pekak kejap..ampun yaa B

Kalau makan banyak lobak, kita akan bertukar warna oren
*wahahahahahahha....benarkah???

Setiap 7 saat, seorang bayi akan dilahirkan



Manusia bernafas lebih kurang 10 juta kali setahun

Pada zaman sekarang ini, manusia lebih ramai yang hidup dari mati
*hayat manusia semakin panjang sekarang....

Tidur 1 hingga 4 jam adalah lebih sesuai untuk badan manusia dari 1-8 jam
*whahaaha....aku terlebih-lebih 8jam plak...


*baby ni takpe kalau tidur sehari pun....

Rambut lebih mudah dipotong jika direndam dalam air suam-suam kuku selama 2 minit

Lagi sejuk bilik tidur kita, lagi besarrrrr peluang untuk 'nightmare'
*ngehehehehehe....

Manusia biasa akan ke bilik air sebanyak 6 kali sehari

Kuku jari tengah lebih cepat tumbuh dari kuku-kuku jari yang lain

Siput babi boleh tidur selama 3 tahun


Ikan emas aka goldfish mempunyai ingatan selama 3 saat
*lepas 3 saat die pun lupa


Sekumpulan burung hantu dipanggil parlimen


Gajah betina boleh mengandung hingga 2 tahun
*kalau lelaki yang mengandung (perut buncit)....selama-lamanya.....

Zirafah ada tekanan darah paling tinggi dalam banyak-banyak haiwan

Zebra tak boleh nampak warna oren
*bukan ke binatang nampak hitam putih???

Orang yang hisap rokok sekotak sehari, 
mempunyai peluang sangat cerah untuk hilang 2 batang gigi 
dalam masa 10 tahun akan datang

Buaya tidak boleh keluarkan lidahnya keluar


Thursday, August 5, 2010

Merah jambu


OMGucci~!!!
Seriously...
Aku tak tahan tengok bibir merah jambu itu...





Monday, August 2, 2010

OneRepublic - Secrets

 


I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess
'Til all my sleeves are stained red

From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw wink, no
I've been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

My God, amazing how we got this far
It's like we're chasing all those stars
Who's driving shiny big black cars
And everyday I see the news
All the problems that we could solve

And when a situation rises
Just write it into an album
Singing straight, too cold
I don't really like my flow, no, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don't let me disappear
I'ma tell you everything

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away

This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away
All my secrets away, all my secrets away

Friday, July 30, 2010

Emak



Dulu masa aku masih belajar di uitm Shah Alam, emak rajin telefon.
Masa study di Kolej Matrikulasi Labuan lagi la... sangat gigih emak
bertanyakan "ada duit lagi ka?" "duit cukup tak?"

Masa belajar di uitm, aku memang sangat boros.
Emak selalu ingatkan, belanja berhemah. 

"Kita bukan orang senang nak...kursus yang kau ambil ni...anak orang kaya-kaya ja yang ambil....Bapak kau sudah pencen....ingat tu...pakai duit tu elok-elok. Jangan belanja yang bukan-bukan...kalau bapak kau masih kerja macam dulu kau di Labuan dulu tak apa jugak... Sekarang ni harap abang dan kakak kau saja... Pandai-pandai la yaa...nak..."

Heh.. bila tengok vedio emak Mohd Khairuddin ni dalam youtube
aku tiba-tiba rindukan emak
Kalau emak masih hidup
Kalau emak masih ada
Sudah pasti akan aku ajarkan beliau menggunakan youtube
sepertimana aku telah ajarkan emak
main game Feeding Frenzy dan juga Zuma
Akan aku biarkan saja emak membebel depan komputer
cakap apa saja beliau mahu
Sebab bila beliau sudah tiada
Pasti vedio itu boleh jadi pengubat rindu
Pembakar semangat juga mungkin


Al-Fatihah untuk emak 
Allahyarhamah Marsanah@Tina

I Luv U~ I Luv U~ I Luv U 

EMAK!!


Thursday, July 29, 2010

Lelaki Menyakitkan Jiwa

Tajuk pun da terang dan tersuluh...
Lelaki memang suka sangat buat perempuan sakit jiwa

kenapa lelaki suka membezakan kawan dia sendiri dengan awek dia?
kenapa buat GAP yang sangat besar antara dia dengan awek dia?
Perlu ke nak buat tu semua?
Motif misi buat jurang tu?
Apa guna couple kalau nak ada jurang??
Baik tak payah!

Sebab tak percaya kat awek dia sendiri?
tapi percaya kat orang ntah hape-hape dari awek dia sendiri?
camtu?
kalau takat kawan je takpe...
ni yang tak kenal pun nak sapu gak pahal??


)(*&^%$%^&*()_(*&^%$


MODE: BENGANG NAK MATI








Tuesday, July 20, 2010

Don't Judge The Book By Its Cover

Ini adalah fashion lelaki zaman sekarang.

Namanya Cheng Guorong. Bukan artis ok. Busker pun bukan.
Dia cuma seorang begger. Begger yang dah glamour
gara-gara seorang photographer amatur telah
menepekkan gambar beliau di internet.
Dengan tak semena-mena beliau menjadi ikon fashion di Asia.


Heh...
Macam ni pun ada....
Apapun....tahniah laa Brother Sharp~ Kau memang terbaik!
Aku tahu kau tak bersalah.



Ni baju perempuan tau...dia pungut n mix & match kan...Bijak tak bijak??Heh...Kacak kah beliau? Kacak la bagi orang di China, Hongkong & Korea Memang muka beliau ala-ala artis sebelah sana pun..kan??kan??

Lepas ni jangan pulak gadis-gadis di luar sana cepat perasan dan tangkap cintan dengan lelaki stylo macam ni pulak....yea laaa.....gaya memang ada tapi rupanya poket koyak rabak!

Aiyooo~ Kau mahu?`

Hati baik macam mana pun, tapi kalau hidup tak tentu arah macam ni, cepat-cepat la lari jauh-jauh....bagi perempuan yang tahu menilai erti hidup la...macam aku ;)

Heh..

Ade ke perempuan nak hidup susah?

Jangan la terpesona dengan kekacakkan beliau sebab semua itu hanyalah sementara. Apa aku merepek ni aku pun tak tahu....layankan aje laaa.........

Sebenarnya apa yang aku nak sampaikan disini cumalah:-

Zaman sekarang jangan ingat lelaki yang bergaya, rupa lawa, bijak berbicara itu... orang senang. Silap-silap hutang keliling pinggang. Kau berani?? Eh...aku surrender~

T___T

Monday, July 19, 2010

Berubah


seminggu ni aku memang kurang sihat
sakit tengkuk
korang pernah tak rasa sakit macam dipijak-pijak kat bahu tu??
haaaa....perit giler rasanya...
macam nak mati pun ada...
orang bilang...ada..."sesuatu" di situ...
hishhhhhh......tolong jauhkan!!!
nauzubillah...
tapikan..,kadang kita kena percaya benda halus ni kan kan..
sebab "benda" itu agak seni...
disebabkan sakit ku ini
aku juga terasa diri sudah berubah
pukul 7.00pm dah pengsan tak ingat
pulak tu pukul 1am atau 3am mata automatik celik
perut rasa lapar....

dan terasa ingin pergi tangkap ayam jiran seblah rumah
dan ratah macam tu jer.....

aku sebenarnya....

BENCI DENGAN TRANSFORMASI INI!!



Sunday, July 18, 2010

Its Not Easy

Tengok apa dah jadik dengan belog ABCMilo ni!!?
Dah jadik macam....
errkk...
cacamerba...
adoii...
Kay~
Where are you lalink?~
Ni lah jadinya bila ada
1 Belog
2 Author
yang keduanya tak betol...
ikut sukahati bekerja
dah tak punctual~
hoihhh....
aku membebel sebab aku sayangkan belog ini!!
tapi macam hidup segan mati tak mahu...
kesian kan..?`
ikhlas,
-Catherine-

Friday, July 16, 2010

Attitude

Feel free to read the great positive advice from Liza Low (My HQMarketing Manager) with hope to all of us before she left the company. I would say the right attitude apply to all walk of lives towards positive thinking whenever we face problem. If we concluded negatively and the outcome going to be 100%=0 but if we have the right attitude will positively going to be not O outcome is for sure.

Let's think about it together.
---------------------------------------------------------------------------------
If your company, a comb manufacturer,
assigns you to sell combs to the monks in the temples ?
Can you do it ?
What is your answer ?
a) No Way , Impossible !
b) Crazy !
c) I will give it a try in order to follow my boss'instruction.
d) Well, I will try.
e) Ya, I think I can sell ???
(5pcs ? 10pcs ? 50pcs ? or more...you name it)
Pick an answer above and read below to find out
if you are or are not going
to be a successful person or not at all.
----------------------------------------------------------------------------
The Story: SELLING COMB TO THE MONK
There is one company "manufacturing combs" which intends to expand its business and therefore, the management needs to employ a new Sales Manager.The company ADVERTISED the vacancy in the newspaper. Many people turned up for the interview daily....adding up to almost a hundred interviewees in just few days.The Company now faces the problem in choosing the right candidate for this position. So the Company’s HR manager sets out a task to those who wanted to come for the final interview.
The task: Selling Combs To Monks In Temples
Only 3 applicants are willing to stay on for this Final Interview challenge:-
A, B and C
The HR manager instructed: "Now I want three of you to sell these wooden combs to the monks in the temples. You only have 10 days to do it and report to me."
After 10 days, they reported.
The HR manager asked A: "How many have you sold ?"
A answered: "Only One."
HR manager asked: "How did you manage to sell one ?
A answered: "The monks in the temple scolded me when I showed them the comb but on my way downhill, I met a young monk who bought it to scratch his head due to dandruff.”
The HR manager then asked B: "How many did you sell ?
B replied: "10 pieces. I went to a shrine and noticed that many devotees' hair were in a mess due to strong winds outside the shrine. The monk listened to my advice and bought 10 combs for their devotees as a mark of respect to Buddha."
Then, the HR manager asked C: "What about you ?"
C replied: "1,000 units."The HR manager and the other 2 interviewees were astounded.
HR manager asked: "How did you do that ?"
C replied: "I went to a famous temple. After observing for a few days, I discovered that there were many tourists. I then told the Chief Abbot there. "Sifu, those who come here are very devoted. If you could give them a gift, it will be more elating to them. I told him that I have a bulk of combs here and asked him to put his signature on the combs as a present to these visitors. He was very delighted and immediately ordered 1,000 pieces."
MORAL OF THE STORY:
HARVARD UNIVERSITY did a research:-
1) 85% of success is due to attitude and 15% is capability
2) Attitude is more important than intelligence, specials skills or luck..
In other words, professional knowledge only constitutes for 15% success factor while 85% is due to self-cultivation, public relations and adaptability.
With this story, we learn to "think out of the box" and even with 15% capability, we are confident to solve problems as long as we have the
RIGHT WORKING ATTITUDE, COMMITMENT, DISCIPLINED, DEDICATED and DETERMINED.
Every time when we watch MISSION IMPOSSIBLE, the ending is always POSSIBLE.
DO NOT FIND EXCUSES NOT TO DO THE POSSIBLE BUT INSTEAD, FIND WAYS AND MEANS TO DO THE POSSIBLE. That's the right working attitude !

Friday, July 9, 2010

Tips baik punya---perempuan juga boleh dapat mimpi basah




Salam Jumaat sekelian penduduk bumi~
Malam tadi mimpi indah tak?
Weeee~
Aku tidur tidak ingat
(skema punya tatabahasa ejaan harap maklum)
Senang hati dan sangat santai hari ini
Sebab dapat tidur yang cukup mungkin
Ya...bukan mudah untuk kita dapatkan tidur yang berkualiti
Maksud berkualiti tu dari segi jangka masa otak kamu benar-benar "tidur"
as known as "berehat"
semasa mata kamu tertutup rapat

Orang bilang tidur dalam iman
ecehh....;)


Baiklah. Aku ada tips yang baik punya untuk dapatkan
tidur yang enak.

1) Kalau rasa resah, susah tidur sebab banyak fikir masalah kewangan
atau kekasih yang curang, boleh cuba untuk minum segelas susu penuh krim.
Perut yang penuh dan hangat akan memudahkan mata dan otak kita
ingin cepat-cepat berehat. Lepastu baring dengan tenang.
Pasti akan lena sampai ke pagi. Silap haribulan Subuh pun terlepas...ngeee~


2) Makan roti+butter. Kalau kamu sedang bersedih hati menangis sebab
rindukan si kekasih yang curang, dan susah untuk tidur lena
cuba kunyah roti perlahan-lahan.
Sambil mengenang si kekasih yang curang, sambil kunyah roti,
lama-lamapasti kamu akan letih dan mengantuk.
Bangun pagi pasti kamu lebih ceria
sebab perut sudah cukup kenyang!


3) Untuk yang beragama Islam, disyorkan ambil wudhu, buat solat sunat
tak kisah la solat sunat Hajat ke, Istikharah ke, Tahajjud Cinta ke,
lepas itu baring atas katil. Tutup mata rapat-rapat. Pasti akan cepat lena. Sebab
solat buat hati dan otak lebih tenang.


4) Mandi. Terpulanglah nak mandi sejuk atau mandi panas.
Tapi lebih baik mandi panas.
Air hangat boleh meregangkan urat-urat saraf.
Lepas mandi kita akan rasa lebih tenang dan memudahkan proses untuk tidur.


Hoyeee~ cubak cubak jangan tak cubak!!



err..pastikan tidur tanpa secalit makeup untuk kecantikan kulit

Thursday, July 8, 2010

Koboi Tua (siri 3)

Msg: Catherine, (bukan nama sebenar) esok baru saya
dapat jumpa kamu. Pagi tadi kaki saya terseliuh.

Sender: Tuan haji Taufiq (bukan nama sebenar)
01-july-2010 2.09pm


Tersembur keluar air pearl kacip fatimah poweroot
yang aku minum sebaik membaca message Tuan haji itu.

Memang aku gelak gila-gila.
Terguling-guling atas lantai jer tidak.
Tak tahan beb...

Bhahahahahaa~

Sampaikan manager duduk sebelah aku pun
pelik kot tengok aku ketawa sampai termenangis

Dalam kepala aku sudah pun membayangkan Tuan Haji dengan
perut boroinya jatuh terduduk depan tandas rumahnya.

Bedebukk bontot beliau mencium lantai mozek putih suci itu.

Bhahahahaaa~

Dalam hati berbisik nakal;
"Dah tua tu sedar-sedar lah diri Tuan Haji oii....
kaki terseliuh pun nak mengadu dengan aku apa kes..?"
Bini ko kan ada...bukan tak boleh datang jumpa aku
untuk tengok design tu....aduyaiii

Pelik betul lah client aku seorang ni....

NETHERLAND vs ESPANA -- FINAL WORLDCUP 2010

Weeehuuu...

baru lepas tengok spain vs germany

dan

tilikan sang paul the octopus itu sangat benar yaaa
waaaa....
i love u mr paul the octopus!!!!
spain menang!!
yeaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

walaupunnnn
menang tipis...
tapi dapat ku lihat
keterdesakan pemain-pemain german tadi...
muahahahahahahahahha

kuat ke german???
haaa???
hek elehhh...




final
worldcup 2010

12JULY2010
0230

NETHERLAND vs

ESPANA
saje je kasi spain punya lagi besar............

mari....kita tunggu dan saksikan



yeaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mr paul...

taknak tilik menilik ke siapa menang final ni?
tapi aku sangat pelik dan taksub sama itu sotong...
ilmu apa dia gunakan???
caya laa lu bro!!!

nak tidurrr....


ryna..
take over...

Sunday, July 4, 2010

Espana Vs Germany

Mana satu pasukan pilihan korang?

Spain
atau

Germany


haaaaaaaaaaaaaaa......


awal pagi tadi tengok game german dan spain...
adooii makkk...
german sangat kuat okkk
mati kutu argentina
haaa...
messi dah messed up der

spain???
adoii...
terkial-kial nak golkan
padahal dengan paraguay....
camane spain nak jumpa german ni haaa????
kalau david villa takde??
haaa...
spain cam harapkan david villa je...
hiiiyeeerrrrr...

sama-sama kita saksikan perlawanan
antara german dengan spain...

mampukah spain menentang german?
adakah german akan mematikan semua kutu-kutu spain?
macam argentina??
hahahaha...
terdiam semua penyokong argentina
sebelum game...
bising jeee
argentina akan benamkan german laa
nak kasi can bagi satu gol kat german laa
haaa.....hambek ko argentina
4-0 kena...
kasi hangkat JAMBAN EMAS KORANG TU

*aku ni sokong mana ni?
-spain der...david villa terbaik... tapi wa cuak tu der dengan german ala ala kuat tu-


Saturday, July 3, 2010

Oh-My-Bra!!


Serius aku tak boleh terima kenyataan yang memalukan ini!
Aib sungguh!!
Sungguh mengaibkan!!
Waaaa~~~~
Mana aku nak letak muka aku ni??!!`
Yer yer aku cakap Brazil akan menang!
Boleh pulak kalah dengan Belanda

OMG!!
OhMyBrazil~!!


T___T

Kemaluan ayam betul laaa....
Tak suka!! Tak suka!!


Tengok bola tu...tengok... tengok...bola tu untuk di tengok bukan di tendang yer..


Friday, July 2, 2010

Koboi Tua (siri 2)


aku tengah syok memandu menuju
ke lokasi penggamabran tapak pembinaan
Beep beep telefon bimbit cap kuda ku berbunyi
terasa benda bergetar di celah paha
mata tertancap terus ke skrin

1 message received

cepat jer jari telunjuk ni tekan punat open

Msg: Apa khabar pagi ni? Sihat tak? Dah sampai office?
hj. nak tanya, design tu dah siap?
hj. balik nanti nak jumpa.....
kamu...

Sender: Tuan haji Taufiq (bukan nama sebenar)
25-june-2010 8.48am


Danggg!! Rasa macam kepala kena hempap lif
Message dari Tuan Haji menyedarkan aku dari khayalan mimpi basah malam tadi.
ceittt...potong stim betul!

hj. balik nanti nak jumpa.....
kamu...

okeyy...kenapa perlu banyak dotdotdot...
otak aku dah mula fikir yang bukan-bukan
aku rasa "sesuatu"
Something betul laaa Tuan Haji ni...isk isk...

Satu apa pun aku tak buat lagi dengan pelan tu...mati aku!!
Pedal break ditekan dari 80 ke 20km/j
muka serius sambil jeling vios sebelah kiri
mamat vios ni macam pernah ku lihat...tapi dimana yaa?`

hurmm...

Thursday, July 1, 2010

Koboi Tua (siri 1)



Msg: Apa khabar pagi ini? Sihat tak? Dah sarapan?

Sender: Tuan Haji Taufiq (bukan nama sebenar)
Sent: 23-june-2010, 9.39am

Masa ni aku dah setengah jam sampai office.
Tengah pegang cawan milo nak buat nescafe.
Tiba-tiba aku rasa stim sebab message tu.
Dada berdebar-debar rasa macam touching gila ayat tu.
Dah lama orang tak sms aku pagi-pagi tanya soalan macam tu.
Serius,....rasa macam dahi baru lepas dikucup lembut.
ahh...
Cawan milo aku isikan gula+creamer+nescafe sekucup rasa
bancuh dengan air panas
Keluarkan biskut gaben dari laci
Shhrruuppp...krup krap krup krapp...
sambil tersengih sorang-sorang depan pc.

;) heh~

Sunday, June 27, 2010

Berkahwin & Bercerai


ceritanya bermula apabila aku yang cantik gebu ini
bertemu semula dengan kawan-kawan lelaki seusia
(umur adalah dalam lingkungan 26~30 tahun)
yang kini sudah pun bergelar DUDA
bukan seorang
bukan dua orang
tapi....ber orang-orang
(yang ber orang-orang tu termasuklah lelaki yang baru dikenali ngee...;)

perkahwinan dan perceraian

menurut mereka yang sudah melalui 2 fasa berkenaan
dapat disimpulkan bahawa

kos bercerai adalah lebih tinggi berbanding kos untuk berkahwin

perempuan biasa laaa.....
sudah tentu akan menuntut hak harta sepencarian
dan juga hak anak (kalau ada anak)
lelaki pulak boleh tuntut tebus talak

part lelaki tuntut tebus talak tu yang tak best

hurmm... sebenarnya aku tengah berfikir
DUDA tua biasanya banyak duit, macam Datuk K tu... hikss ;)
Kalau DUDA muda pulak confirm banyak hutang!

Huhu~
Heyy perempuan! Ada berani?!`


**Aku tak mahu bergelar JANDA

Ka-Chiingg