Kaa-chiingg

Tuesday, April 5, 2011

Ouuchhh,,,,Contact Lense Laa

Allo Peeps~~
Happy je lepas final paper french...
^___^

Saja jaaa buat entry contact lense
sebab ada orang tu beli contact lense 
lepas contact lense lama dia koyak
*sorry cik semut manis..saya paham perasaan awak

ngehehehehe

Sekarang ni dah jadi intrend pakai contact lense
apakah??
ada mata biru kelabu coklat
hijau merah orange pink hitam
berangan lettew nak jadi omputih
*mata rooney santek.....


geng mata cantek
tau aaa mate canteekkk...takya nak cucuk mate tu daaa

Cik Semut...saya ada tips ni haaa...


=1=
Pilih contact lense mana yang sesuai dengan mata tu haa
ada 3 jenis
soft version
gas-permeable version
hybrid version 
(bukan kereta hybrid tauuuu)
*tibe-tibe teringat insight dengan prius...
ade laa kejadian kan kan...bengong tol

 ni hybrid car idaman saya.....bukan insight laaa...PRIUS OKK!!!



=2=
Ingat, contact lense ada 3 jenis
Setiap lense ini ada kebaikan dan keburukan
Jadi kaji selidik laa mereka semua ni



=3=
Apa-apa pun periksa mata anda
sebelum guna contact lense
periksa kat doktor bukan kedai-kedai haa
gas-permeable & hybrid version 
dikatakan pilihan menantu terbaiklaa


geng mate cantek gak



=4=
Set kan dalam kepala otak
benda alah ni sangat mudah ditenyeh digunakan di mata
*tak ingin pakai punnnn....sy suka mata asli sy....


=5= 
Beli la dari kedai-kedai yang ternama
sebab lebih dipercayai kondisi contact lense tu

ngehehehe
harap tips saya ni berguna y'all.....




(k...i nak sambung misi visi dan objektif project saya...)




8 comments:

.sweet-ants. said...

thanks for the tips.
maklumlah baru 1st time pkai lens, so xtau sensitiviti dia.. pasni jg baik2

Frodo Baggins said...

>>___<<


pakai spek mata ler best
hahahha

Hasrol Nizam said...

ada blogger pakai, then ada ulser dalam mata sebab tak cuci bersih2 kot. kesian gila. sherah tak silap nama dia

maCy said...

takot la sayanggg. takot. huhu

nasikputeh said...

sejak bile jadi ABC milo?

ahh. sori out of topic.

cikmima said...

wohooo...mata cantik..mima takut nk pkai lens..tkut ilang dlm mata...belh ke ilang dlm mata?huhuhu mima super sakai bab nie

Salam Ziarah
mey join "moment to be remember Giveaway" mima||
http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/04/hye-semua-okay-kali-nie-mima-pulak-nak.html

Fitrihadi said...

lebih selesa pakai spek.. lense mahal ar.. nak kena jaga lagi.. wuu tamau ar..

LadyBird said...

org ckp pakai kontek lens lagi cantik..
:)..

Ka-Chiingg