Kaa-chiingg

Wednesday, October 27, 2010

Tsunami Mentawai


pagi-pagi tadi aku online
agak awal juga aku buka laman metro..
selalu petang-petang baru buka
hari ini terawal..tak tahu kenapa...
tengok gambar bawah ini...
macam aman damai permai...
lautnya biru bersih...
huuu..
nyamannya...


 

dunia digemparkan sekali lagi dengan  TSUNAMI...
di MENTAWAI
salah satu kepulauan di Indonesia di barat Sumatera
*mood tengah serius*
dipercayai ada 6 perkampung di atas pulau ini...

kedudukan Pulau Mentawai

Gempa bumi sekuat 7.7 skala richter telah menghasilkan ombak yang tinggi
setinggi 3 meter...
rasa-rasa macam tinggi rumah 1 tingkat lebih sikit kot...
tingginyaaaaaaa

pulau ni macam ramai je orang asing contoh orang putih ramai
mungkin tempat ni best untuk surf internet board...alaaa
main papan luncur kat laut tuuu..


jumlah kematian yang dicatatkan buat masa ini ialah 113 orang
*masih cuba cari berita terkini dan masih tak berjaya* sigh
dan 502 orang hilang...



sama-sama kita renung-renungkan...

15 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

sekarang ni bencana alam menjadi2...hmm..insaf kejap...

Whoopz said...

Mcm2 kat indon skrg.. Kesian diaorg

Millomocca Danique said...

insaf tengok bencana cam nih...

http://millopunyablog.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Anonymous said...

Sebagai Newbie, saya selalu mencari online untuk artikel yang bisa membantu saya. Terima kasih Wow! Terima kasih! Saya selalu ingin menulis dalam sesuatu situs saya seperti itu. Dapatkah saya mengambil bagian dari posting Anda ke blog saya?

Anonymous said...

Pikir saya akan komentar dan mengatakan tema rapi, apakah Anda membuatnya sendiri? Benar-benar luar biasa!

Chaoi said...

eh ada lagi eh,,nape saya macam tak tau jer..ketinggalan di situ

lynn said...

best..... jgn lupe follow blog sy lak.. sy da follow awk

http://azlinayazli.blogspot.com/

Najmi Faiz Abd Latif said...

Kejadian alam nie sebenarnya mengajar kita suruh insaf dan tidak buat benda2 yang z baek..

asybedazzle said...

kuasa Allah takde siapa boleh halang.

Ain Atika Zailani said...

huh...dasyat.

SyafzMagz (Yen) said...

subhanallah...macam2 dah terjadi sekarang ni...semoga kita terhindar daripada musibah yang besar... Insya-Allah..

mama hani said...

dasyatnya...

Dark Half said...

moga musibah yg dahsyat tak singgah ke sini. doa dan takziah buat mereka di sana

Mama Asyrafi said...

Subhanallah
http://mamaasyarafiaina.blogspot.com/2013/07/vitamin-ibu-hamil-paling-hangat-di.html?m=0

Mama Asyrafi said...

Sentiasa ingat kebesaran Allah SWT
http://mamaasyarafiaina.blogspot.com/2013/07/vitamin-ibu-hamil-paling-hangat-di.html?m=0

Ka-Chiingg