Kaa-chiingg

Sunday, June 27, 2010

Berkahwin & Bercerai


ceritanya bermula apabila aku yang cantik gebu ini
bertemu semula dengan kawan-kawan lelaki seusia
(umur adalah dalam lingkungan 26~30 tahun)
yang kini sudah pun bergelar DUDA
bukan seorang
bukan dua orang
tapi....ber orang-orang
(yang ber orang-orang tu termasuklah lelaki yang baru dikenali ngee...;)

perkahwinan dan perceraian

menurut mereka yang sudah melalui 2 fasa berkenaan
dapat disimpulkan bahawa

kos bercerai adalah lebih tinggi berbanding kos untuk berkahwin

perempuan biasa laaa.....
sudah tentu akan menuntut hak harta sepencarian
dan juga hak anak (kalau ada anak)
lelaki pulak boleh tuntut tebus talak

part lelaki tuntut tebus talak tu yang tak best

hurmm... sebenarnya aku tengah berfikir
DUDA tua biasanya banyak duit, macam Datuk K tu... hikss ;)
Kalau DUDA muda pulak confirm banyak hutang!

Huhu~
Heyy perempuan! Ada berani?!`


**Aku tak mahu bergelar JANDA

10 comments:

Farid MOFASAD said...

prrrruuuuuttttt

alvin takda umah harga 8juta said...

perkara yg terbaik adalah elak penceraian..

tgk kawan gua parit mosad..

lepas berceria kentut je tak henti2..

al-basri said...

salam,
sekarang ni kawin cerai dah macam satu trend pulak...

abc+milo said...

farid: ko ni pehal?? kaver2 la skett...

alvin: yer betol.....sape nak kecewa beb..

al-basri: trend ker?? bukan sebab kurang ilmu...huhuu

::cdot the dot:: said...

musyukk...

kalau dorang..dorang..dorang...tak nak ko..aku kan ada..

jgn risau ok baby...

baby kan putih gebus disukai ramai...
confirm lg 2 bln dpt yg terhangat di pasaran..

tapi please...cari yg mantap jek k..

kalau tak nti ko sangap, aku plak kena tunaikan tanggungjawab..

ice♥ice said...

knape la mudah sgt nk sebut lafaz cerai tu..haish..

abc+milo said...

cdot: aiseyyy.....ni yang buat aku sayang banget sama kamu musyukkk....
aku pasti akan dapat yg macam donnie!! konfem!

iceice: tu arrr....aku pun x abes pk~

Frodo Baggins said...

ahkak c-dot
sila jalankan tgungjwb pada wa!
wooohooooooo ...


abah wa duda.
mau coba??
beliau xder lah bharta
tapi ... beliau ada harta yg bnilai
berguna, terguna n bo diguna
gua lah harta itu. mau??


muahahhahaha ..


>>___<<


wuhuuu, mak jandz lagik meletops
dangggggg! mmmm, pgg lah kuasa tu
baik2 jgn buat main. nauzubillah

::cdot the dot:: said...

frogsangap : lu nak apa?gua suap jek..

abc+milo said...

frodo: gilerr....ko sajer nak kasik aku setim kan kan kan??

meh sini ko....aku cumbu sikitt..

cdot: alaaa....ni yg x best nii nak lawan2...isk iskk..

Ka-Chiingg