Kaa-chiingg

Friday, July 30, 2010

Emak



Dulu masa aku masih belajar di uitm Shah Alam, emak rajin telefon.
Masa study di Kolej Matrikulasi Labuan lagi la... sangat gigih emak
bertanyakan "ada duit lagi ka?" "duit cukup tak?"

Masa belajar di uitm, aku memang sangat boros.
Emak selalu ingatkan, belanja berhemah. 

"Kita bukan orang senang nak...kursus yang kau ambil ni...anak orang kaya-kaya ja yang ambil....Bapak kau sudah pencen....ingat tu...pakai duit tu elok-elok. Jangan belanja yang bukan-bukan...kalau bapak kau masih kerja macam dulu kau di Labuan dulu tak apa jugak... Sekarang ni harap abang dan kakak kau saja... Pandai-pandai la yaa...nak..."

Heh.. bila tengok vedio emak Mohd Khairuddin ni dalam youtube
aku tiba-tiba rindukan emak
Kalau emak masih hidup
Kalau emak masih ada
Sudah pasti akan aku ajarkan beliau menggunakan youtube
sepertimana aku telah ajarkan emak
main game Feeding Frenzy dan juga Zuma
Akan aku biarkan saja emak membebel depan komputer
cakap apa saja beliau mahu
Sebab bila beliau sudah tiada
Pasti vedio itu boleh jadi pengubat rindu
Pembakar semangat juga mungkin


Al-Fatihah untuk emak 
Allahyarhamah Marsanah@Tina

I Luv U~ I Luv U~ I Luv U 

EMAK!!


2 comments:

::cdot the dot:: said...

alfatihah utk mak....

syg b sgt2...

abc+milo said...

thankx bby....


sayang bby juga...kemas dalam dakapan

Ka-Chiingg