Kaa-chiingg

Monday, March 22, 2010

5 Kesalahan Masa 1st TIME DATING

Ok..dating ni boleh dikatakan susah kalau kita tidak biasa
dan kadang-kadang boleh jadi 'annoying'
tapi dating ni sebenarnya bagus sebab kita boleh kenal orang itu dengan lebih mendalam
kalau tak..macam mana kan kan kan?
saya ceduk ini dari laman web



ok..mari kita fokus dan semat dalam dada
dan tidak melakukan kesilapan ini okkk people

1) Limited
JANGAN dating dengan orang yang normal type untuk anda
maksudnya..you all kena keluar dari comfort zone dan cari orang yang you all tidak pernah terfikir untuk dating
lain dari yang biasa you all dating..
dating dengan bos besar company you all kerja ke? (make sure dia single lagi ok!!)
dating dengan dekan you all ke? (wahaha..melampau la contoh saya ni)

2) Underestimate diri sendiri
Jadi diri anda sendiri..
jangan berangan nak jadi perempuan macam dalam Nur Kasih ke (bukan tak boleh..)
dalam drama Korea nak comel-comel segala

3) Judging Yourself
takmo takmo
sebab ini akan memakan diri sendiri
kita kan manusia
jadi mesti ada kekurangan kan?
terimalah seadanya..

4) Expecting too Much
haa...ni pun no no no
sebab ini akan mengecewakan kita kalau apa yang kita mahu itu tiada pada orang yang kita baru jumpa
ok?
kalau date itu memang teruk..cuba untuk enjoy dengan date itu..ok?
-haha..agak susah lahkan?-

5) Sindrom Mengejek
kalau you all dalam berantakan dalam hubungan..
jangan anggap semua orang sejahat bekas pasangan you all itu
tak semua jahat dan jangan anggap bukan-bukan terhadap orang lain
tak baik



2 comments:

ザ-sylver-shooter said...

ni tips utk girls ke? utk boys tkde?

abcmilo said...

eh..bole je utk sang teruna
adjust2 sket..

Ka-Chiingg