Kaa-chiingg

Friday, March 12, 2010

Susah Ke Nak Percaya

*^%^* ponnn...ponnn.....lalu lalu kejap *#$%^*

Tiba-tiba macam nak berfakta-fakta yang kadang-kadang atau tanpa disedari kita tak tahu pun.. pelik tapi benar.. kelakar tapi benar... mustahil tapi benar.. ye ke? tapi betul laaa...
(saya pun macam blur masa baca ini..)

1) Dolphin, bila tidur, ia akan buka sebelah mata
(alahai...comelnya)
2) Benua Antartika sahaja yang tiada spesies reptilia
(macam ular, cicak etc etc etc)

3) Rambut orang 'intelligent' ada lebih zink dan tembaga
(hehehehehe.....terbayang rambut warna perang..)

4) Di Caribbean ada spesies oyster yang boleh panjat pokok
(terbayang tiram-tiram berlumba panjat pokok....)

5) Ada buah tembikai bentuk segi empat di Jepun

6) Setiap kali kita 'lick' setem nak tampal kat sampul surat utk diposkan, sebanyak 1/10 kalori digunakan
(gunalah gam kalau sayangkan kalori anda)




7) Manusia atau orang ada 1,460 mimpi setiap tahun..purata ye..
(1 tahun = 365 hari..ini bermakna..4 kali mimpi dalam sehari?bawak-bawaklah basuh kaki sebelum tidur)


8) Dalam hayat kita, kita akan makan dalam 27216 kg. sama berat dengan 6 ekor gajah kamu tau??bukan anak gajah..mak bapak gajah ye..




9) Kalau kita 'recycle' jag kaca, itu dah jimat tenaga tengok TV 3 jam terus tanpa henti
(dipercayai ayat tanpa henti itu ditambah-tambah macam minum milo tambah serbuk di atas)



10) Petir menyambar planet kita sebanyak 6000 kali setiap 1 minit..atau lebih ringkas 6000/minit

11) Ada 'company' di Taiwan cipta pinggan guna gandum (wheat), jadi, kita makan sekali dengan pinggan itu
(kan best kalau ada kat Malaysia ni..makan saja pinggan itu!)


12) Kebanyakkan habuk dalam rumah kita tu sebenarnya dari kulit mati kita

13) Ringgit berasal dari perkataan 'jagged' maksudnya gerigi
jadilah gerigi malaysia..GM




14) Angkasawan tidak boleh sendawa ketika berada di angkasa lepas kerana tiada GRAVITI untuk pisahkan molekul cecair dan gas
(kentot pun tak boleh ke?)






15) Marilyn Monroe ada 6 jari kaki
(nobody is perfect)


da kira jari kaki beliau? (kan kan kan?6 jari..)


16) Pada tahun 90an, saiz bra ialah 34B, tapi zaman sekarang 36C..
(huhu...)

17) Kita akan lupa 80% apa yang kita belajar setiap hari

18) Penggunaan 'Headphone" selama 1jam, boleh mencipta bakteria lebih 700 kali dari biasa
(bahasa kasar dia: lagi banyak tahi telinga)
19) Satu ciuman, boleh merangsang 29 otot dan menghasilkan kimia untuk kita relax. Perempuan lebih suka ciuman yang ringan tapi kerap, lelaki pula lebih menggunakan kekuatan
(relax bro! minum milo ais)



20) Macam jari kita ada finger print, sama juga dengan lidah, ade tongue print

21) Mesin ATM ada di Benua Antartika..sebab ada 200 populasi di situ

(maybank boleh guna juga ke?asal ade bankcard..boleh kot)

22) 111, 111, 111 x 111, 111, 111 = 12345678987654321

23) Flamingo hanya boleh makan jika kepala dia upside down


24) Siput ada 25,000 gigi dan siput boleh tidur selama 3 tahun
(ni baru logik nak mimpi beribu-ribu jenis)

25) Lelaki yang sudah berkahwin biasanya tukar seluar dalam 2 kali lebih kerap dari lelaki yang masih bujang
(kenape ye?)

26) Kalau kita mengeja nombor (in english) 1 sampai 99 tiada huruf A. 1000 baru ada.

27) 85% lelaki menipu isterinya mati ketika seks dengan wanita lain
(ni baru lawak gile! hahaha...)

28) Hummingbird saja yang boleh terbang 'backward'


29) Blue Whale boleh membuat bunyi sehingga 188 decibles...dianggarkan boleh dengar sampai 330km
(macam nak panggil member dari jb ke kl..tak payah sms ke call)


30) Kalau simpan goldfish dalam tempat gelap, ikan itu menjadi warna putih




31) Dot atas huruf 'i' dipanggil tajuk

32) Dalam komik, orang/karakter sebelah kiri yang akan mulakan perbualan

33) Semut mati ke arah kanan kalau semut itu mabuk keracunan



34) Beethoven celup kepalanya dalam air sejuk sebelum kompos lagu

35) Albert Einstein tidak tahu memandu

36) Starbucks di Myungdong, South Korea ada lima tingkat

37) Nama sebenar Barbie ialah Barbara Milicent Roberts



38) Semua polar bears semuanya kidal

39) Satu dari lima orang yang membuat panggilan kecemasan akan salah jawab dari soalan yang disoal.



nak lagi? saya ada banyak lagi cerita-cerita macam ini..

saya nak rehat sambil minum milo panas sambil cicah biskut kering
(tadi milo ais..ni milo panas plak..)


Ka-Chiingg