Kaa-chiingg

Thursday, March 18, 2010

PEREMPUAN Memandu Macam #@%*&^$#*&@##!!!

Gambar adalah sekadar hiasan okey ;)

Tidak semua perempuan memandu teruk-yang-amat. Tapi banyak jugak lah yang selalu buat orang lain bengang. Ni saya listkan antara perangai buruk mereka semasa memandu--

1) tidak memberi signal sebelum-sampai-masuk-simpang*selalu dah sampai simpang baru nak signal ataupun tak signal langsung
2) tiba-tiba berhenti di tepi jalan tanpa memberi signal *signal lagi-- owh rupanya sedang sesat cari rumah bos tak jumpa-jumpa lagi. bos dah berasap tunggu telefon dalam bag bunyi-bunyi haa..haa..panik panik...
3) yang terlebih confident memandu tu pulak buat jalan macam bapaknya yang punya--baik punya cilok! *perasan dia hebat dengan spek hitam belalang tempurnya itu
4) yang tak confident tu pulak memandu macam kura-kura tak pun kalau nak keluar simpang atau nak u-turn dia tunggu sampai jalanraya tu betul-betul bebas kuman baru nak gerak*adoii bengang orang belakang cik nonn...
5) sesuka hati double park semata-mata nak beli %$#@&% lepas tu kereta nak keluar parking hon kuat gila panjang-yang-amat-bunyi tettttttt tettttt trreeeeteeettteeettttttt -- dia boleh buat muka selamba, masuk kereta dan blah*tak pandai bg signal minta maaf ceeiitt!! tampar kang! *signal lagi--
signal minta maaf tu macam mana ye? angkat tangan pun dah ok...jangan bagi jari tengah sudah...nak bagi peace pun agak-agak la weii...takkan dengan orang tua kau nak tunjuk peace. kalau dengan abang hensem ok kot...terus tersenyum kambing abang tu ---tak pun muka bertambah bengang sebab dia memang nak cepat(dalam hati "kuang hajau betol minah ni")-hohoho...pandai-pandai kau la perempuan
6) parking tak betul. tersenget-senget ataupun ambil ruang parking berlebihan sampai orang lain tak dapat nak park disebelahnya. *perasan kereta yang dibawa adalah Ninja King-padahal cuma bawa Kancil
7) kedekut bila berada di atas jalan iaitu bila diorang bawak slow, dan orang nak overtake dia pulak...dengan serta merta dia pecut, tak nak bagi orang lepas--kalau kemalangan terjadi kau lah punca segalanya! huh!
Sekian dulu untuk kali ini

7 comments:

Hasrol Nizam said...

sabar2..aku rasa lelaki pun ada yang teruk gak perangai driving dia..sama jek kot 2x5

Aini said...

jgan la marah... dah name pun perempuan kan.. Yg tak berani cam sy ni trus lgsung tak berani nak drive kalau kena marh cm ni =(

m a h e y r a said...

amik lesen balik ahh klau cmtuhh .
hakhak !

abcmilo said...

Hasrol Nizam: ha'a ade jugak tapi lain sket.nnt sy buat entry pasal lelaki memandu pulak okey ;) tQ

Aini: jgn give up ok....entry itu utk peringatan sesama pompuan....go go chaiyookkk~!

Maheyra: adakan kursus motivasi pemanduan berhemah.amacam? ok x idea? ;) xperlu amik lesen balik weihh...kayakan tokey IM buat ape...;)

sweet.ants said...

haaippp
kay awk pandu kete camne laks?? hehee

abcmilo said...

sweet.ants: kay pandu kete cam ko tgk citer F&F hebat kan kann :))

permata hati said...

huhuhu singgah jap....

kes no 1 - selalunye org yang tak tau jalan... heee tk tau simpang mana nak masuk...
kes no 2 - penah terbuat tapi signal kecemasan dh diberi awal2..sbb nye anak menangis kat sebelah..hehehehe terpaksa la berenti sekejap... memandu kan kna fokus
kes no 3 - selalu org laki la...nak tunjuk terel cilok sana cilok sini.hahahaha
kes no 4 - tu samada org tua ataupun lesen P.... ataupun baru dapt kete baru hahahaha
kes no 5 - no komen..tu memang aku pun hanginnnn...penah kete kna blok ngan keta lain smpai nak kuar tak leh... nak tgu smpai setgh jam lbih..hishh tensiooonnn
kes no 6 - haa minah arab kt sbelah parking umah aku bawa kancil tapi amik space giler banyak smpai aku nak parking pun sakit hati..nak wat mcm mana bukan org malaysia...
kes no 7 - tu memang selalu jadi..pastu kalau org nak overtake saja je dia dekat2 keta dia ngan org depan...aduss sakit hati tulll

heheheh nice post...

Ka-Chiingg