Kaa-chiingg

Thursday, March 18, 2010

Ah-Ha...Tips Untuk Perfect Pictures

:::ATTENTION:::

pada semua yang suka bergambar..
meh meh..
ada tips untuk seimbangkan gambar yang sempurna
jadi, takde lah gambar nampak kaku, pucat, nampak eyebag segala
tak payah makeup pun takpe


(geng cun bila bergambar)

1) kalau korang nak pergi mana-mana ke buat apa-apa aktiviti,
ambiklah gambar banyak -banyak sebelum korang penat
sebab nanti mata korang masa dalam gambar nampak letih sangat
tak cun lah kan?


2) elakkan bergambar dengan bibir yang kering atau tak apply apa di bibir
jadi, saya sarankan gunalah lip gloss supaya nampak fresh!!
kalau tak nanti cam ZOMBIE...Pucat lesi
takmo takmo...

3) bila nak ambik gambar outdoor..pastikan di mana cahaya matahari itu berada
jangan sampai ada bayang-bayang dalam gambar tu..
sebab nanti nampak muka sembab dan mata tiba-tiba ada eyebag
(nak ke camtu?)

(gembiranyaa blair and serena..tak stiff and natural happy kan?
hasilnya nampak cantik kan?)



4) untuk kelihatan asli..macam natural jugak, sebut "money " ke "honey" ke
apa-apa yang ending dia bunyi 'e'
sebab dengan menyebut perkataan itu, bibir kita akan naik ke atas
dan mata kita nampak riang ria ceria gembira
(cuba korang test...betul tak?)

(moonneeeyyyyy......)


5) bagi yang free hair tu, janganlah overdo or overstyle or over apa-apa..
ok?be more natural

6) dan terakhir...............................
kalau boleh jangan terlalu kaku sangat masa bergambar
buat sedikit movement..sikit jaa yaa..
sebab nampak lagi sexxyyy...
(i like ;p)
macam gerak-gerak kepala sikit-sikit ke..
macam riang..
ok?

jadi..renung-renungkan
dan
selamat beramal!!
peace y'all!!

1 comment:

Cik Puan Drunbella said...

nice tips.
peeaacccceeeeee.
>___<

Ka-Chiingg