Kaa-chiingg

Sunday, May 23, 2010

Bila Jiwa Kacau


Aku sebenarnya tengah carik idea
Nak buat tangga
Tangga jerr....tak banyak ponnn...
Kerja dah setahun setengah tak siap-siap

1 1/2 tahun = 12 bulan + 6 bulan

Yaaa....itu dia...18 bulan fikirkan pasal tangga jer!!
hoiiihhh....hari ni memang brainstorming habis habisan!
Sangat kacau jiwa dan otak jadi serabut
bila buat kerja last minute
padan muka!!
Sikap yang dah sebati sejak zaman tok kadok
masa jadi student dulu pun cam ni jugak
terus terbawa-bawa sampai sekarang
hah..buat la selalu...hahaha...buat buat jangan tak buat
perangai yang baikkk...anak sapa la ni??

Sini nak share sikit apa yang aku dapat
hasil kuasa super google + bermain dengan bayang bayang imaginasi
berangan la tuuu....tak habis habis ceitt..

agak biasa tapi aku suka dua ketul tiang tu...

tangga kayu kelas la weii..aku lagi suka kalau ada
lighting effect dari celah papan tu...
**not my taste untuk tido bawah tangga okeeyy...
pantang tau!! aku jadik claustrophobic

kalau penghuni rumah ni berbadan beso memang tak sesuai la
tapi idea yang best jugak kan...;)
buat tandas bawah tangga untuk tetamu jer...
yang pasti bukan untuk yang berbadan macam polar bear hahaha...
aku dah terimagine yang bukan-bukan di situ ceitt..

lawa jugak tapi tak sesuai dengan iklim di Malaysia
yang semakin berbahang ni
tukar ngan TV 60-an perhh...sentuhan epic gitu...

yang ni memang aku suka yang amat! Seyes!!
I Love Nature
tapi fikir nak membersihkannya satu hal...

Okeyy....pegi buat kerja sekarang!!

18 comments:

Fia Abas said...

sangat bagus ideanya hehehe

ada satu umah siap buat air terjun bawah tangga, mmg cantik fia tgk tp kalo ada anak kecik silap2 dia masuk brenang dlm tu plak =)

abc+milo said...

Fia: dari biarkan anak main kt luar...susah nak usha..nanti kena culik..naya..hahh biarkan main dalam rumah selamat sikit...senang bibik nak jaga sambil kemas rumah... ;)

Hafiz Ismi said...

Wah.. cantik2 semua..
Apakata bawah tangga letak almari kasut.. hehe~

abc+milo said...

Hafiz: ader...alaa....x letak pic pulak...bukan kt bawah tangga tau..kat celah2 tepi tangga seyess ;) kelassss!

Berd said...

apa barang tangga. guna lif la. kalau takde duit sangat panjat je.

abc+milo said...

berd: nak kentut depan ko buleh ?? :p~~

mirachantek said...

aku suka tangga first yang ada dua ketul tiang tu. sangat best... simple je. tapi menarik.

Frodo Baggins said...

tinggal atas pokok cam tarzan .. x yah ada tangga .. guna tali je .. lagi NATURE.


>>___<<

Manager Tandas KLCC, Takamine Kiyomaro said...

beb maaf pasal entry tu

wa bukan nak wat lu sedey

btw jangan nanges,taku t kamu tergolong dlm org2 yg tidak redha akan jalanNya

doakan ibu lu,semoga dia ditempatkan dikalangan orag2 beriman insyaallah

wa pun akan doakan juga,insyaallah

ingat hanya doa anak yang soleh dan solehah mampu menyelamatkan aibu bapanya

so lu masih berpeluang

doakan ibu lu

dia pasti bangga jika anak nya sentiasa doakan dia

ingat doa saja lah yg menghubungkan kita dgn mereka yg telah pergi dan juga dengan pencipta yang maha esa

barakallah hu pi lakum ya anti

insyaallah

salam.

abc+milo said...

mira: tinag tu nampak romantis kan kan ;)

frodo: ha`a....ko pakai boxer pink aku pakai coli merah baekkkk punyaaa idea :p~~~~

::cdot the dot:: said...

aku suka yg no2 tuh..bole bogel atas tangga membawa ke katil..

abc+milo said...

cdot: waaaaaaaaaa berahi :s

x kawen lagiii x kan nak bogel gitu jerrr.....?????? huuwaaaaaa

Syafiq Kadiran said...

cuba wat tangga tu nampak cam terapong...xde pemegang tepi and base kat bawah...lekat papan kt dinding...

abc+milo said...

syafiq: ko tua nanti ko ghaser laa jatuh guling2 kat tangga tuu...

buat arr kt umah ko try...huahuahua

tulang tengkuk patah 18! huuuwwwwwwaaaaa....

abc+milo said...

encik tandas: baru pasan comment awk.....yerr...mekasih ingatkan sy...

sy tersebak jerr...

terhiba...

takk...tak nanges punn...

sy redha...

mekasey yer...

yusazie said...

err keja tangge?? he2 wat keja betul2. nanti buleh kita bertukar2 tanga yer haha nice blog!!!

honey amour said...

gambar tangga yang last sekali tu..macam mau ternak nyamuk pulak...

rihan said...

cik milo ble x sya nk request ble x tlong trangkn lbih terperinci tntng tangga gji pgawai kerajaan ,,sbb bhgian tngga ni cik milo xde sentuh lngsung

Ka-Chiingg