Kaa-chiingg

Saturday, May 29, 2010

Lelaki dan Baju Merah



Merah itu menawan bukan?`
Merah juga simbol keghairahan

Siapa sangka warna baju boleh membuat lelaki
gay bertekuk lutut.
I mean, lemah lutut. Tak pun menggigil...hehehee...

Kajian mendapati perempuan yang memakai baju warna merah
dapat membuat lelaki jadi gila, menggeletar seluruh badan,
sakit sendi, tak sengaja akan termeleleh air liur malah ada juga yang berdarah hidung.

Andrew Elliot dari University of Rochester, New York
membuat kajian terhadap lelaki heteroseksual.
Di ulang sekali lagi HETEROSEKSUAL.
Bukan GAY yer...
Mereka diberi foto-foto perempuan dan mereka diminta untuk memilih perempuan yang mereka anggap menarik, seksi dan mengghairahkan.

Kebanyakan dari lelaki tersebut memilih perempuan yang berbaju merah atau foto perempuan dengan bingkai foto berwarna merah.
Yang menariknya, ada tiga foto perempuan yang sama, hanya warna bingkainya berbeza-beza.

Semasa diperlihatkan foto dengan bingkai hijau atau kelabu, tidak ada rasa tertarik yang dialami
penis lelaki-lelaki tersebut. Namun saat melihat foto itu dalam bingkai merah, ada lelaki terus pengsan akibat mengalami pendarahan hidung berlebihan.

Fakta unik yang lain juga terungkap dalam kajian tersebut. Perempuan berbaju merah ternyata membuat lelaki rela mengeluarkan wang yang banyak untuk bersosial. Hal itu terungkap semasa mereka diperlihatkan foto perempuan, kemudian mereka ditanya berapa banyak wang yang akan mereka keluarkan untuk berseronok dengan perempuan di foto tersebut. Foto perempuan berbaju dan berbingkai merah terbukti mampu membuat lelaki rela mengoyakkan poket seluar dalam. I mean, sanggup makan meggi bila tibanya hujung bulan!! ;)




siapa bilang gadis melayu tak menawan?




erkk.....jangan tiru aksi tu yer.....memang tak sesuai...bawak2 bertudung yer kak.....butang ler baju tu elok2...


28 comments:

Berd said...

haha. wa kelu ni.

kat bawah memang gadis melayu ke. lain macam je wa tengok.

tinggi je dia angkat kaki kan.

wakakak

mirachantek said...

aih, seksi bebeno

uncle said...

lelong..lelong..!!! hahahaa...itu gadis melayu gersang tuuu

abc+milo said...

berd, mirachantek, uncle:

simbolik jer tuuu....

hahahhaa... ;)


ntah laaa...


aku tatau ngape gamba ni aku jumpa...saje nk korang tgk...

abc+milo said...

berd: aku dah tau.....
mesti ko ase minah tu bukan pompuan kan kan kann???`

;)

weehihihii.....

::cdot the dot:: said...

perghhh...ko bygkan aku pakai camtuh....

silap2 ko terkam aku dulu..

idup pompuan melayu!!!

s1t1 2uL41k4 said...

wa... merah mak ngah.. lembu pun suka kejar, inikan pula manusia...

azuan said...

ye la dah perempuan nampak seksi kan kalau pakai baju merah ekkee~

tapi gambar last tue ganas semacam je ekekee

abc+milo said...

cdot: gilerr aku nak terkam kau...aku terkam kau pulak terus bahamm...memang carik nayaa...;)

siti: ko nak ker kejar lembu pakai baju merah? ;)


azuan: ehh...dia nak manje2 jerr...tuu....;)

::cdot the dot:: said...

ooooo..tak nak ngaku...

habis madu sepah di buang...

ok aku no hal..aku nak carik jane la...comolot..

abc+milo said...

cdot ko jgn kasi jeles akuu weeihhh....

cemolot2 nih aku lemah batin nii....

huuuwaaaaaaaaaa.....

::cdot the dot:: said...

abis, ko dah buang aku kan..

takpe, aku try jane dulu..klu aku tak berahi kat dia, aku carik ko blk..

ready dgn kain batik terbelah tengah..

merahitujambu said...

memang menawan dan mengoda..ehehe

Ery Farieha said...

br semalam pakai baju n tudung merah
hahaha mmg mengancam kot =P

AISHA SAAD said...

aku malu siket nak pakai baju merahh.
maka tak dakk la org nak darah2 tengokk aku!! huaaa~

honey amour said...

yessss..esok aku maw pakai baju kaler merah striking..

abc+milo said...

cdot: okehh....tp aku tade kain batik...pinjam kain pelikat cik ney bley??`

merahitujambu: merah itu ghairah laaaaaaaa.....GHAIRAH!!

Ery farieha: ko kemane memalam pakai baju merah tudung merah segala tu???

aisha saad: ko kena test drive dulu baru tauuu feeelllllnye lelaki berdarah hidung...

honey: sayang, kau mau kemana bah besok???` aku ikut boleh kaaa?? hua hua hua :p~

Mommyyus said...

hahaha...berdarah hidung tengok minah melayu tu....bak kata arwah P Ramlee"butang baju aku mane pah...?"

Farid said...

GUA SUKA BERD

LALU GUA SUKA GADIS LAST 2..

HAHAHAHA

::cdot the dot:: said...

jgn kata kain pelekat, dgn cik ney2 aku bg ko pinjam...

ke cik ney bg ko pinjam aku..

sila nodai aku..

oooooo abc..see..see...dah sangap!

nas said...

nice entry..merah itu sexy...tapi gler ar,xkn sampai berdarah idong?? ak xde pown??

tapi yang awek last2 tue over seksa ar...

rihan said...

sexy nya ish,,,tp mcm mne klu laki tu color blind..cik milo help

abc+milo said...

mummyus: memang terbaikk laa butang baju tu..."butang dh ade...tinggal picit jer bangg.." wakakaka ;)


Farid: Ko suka dengan berd?? yerr laaa tu aku tauuu...sbb ko kan couple ngan berd..aduyaiii :p~

ehh...konfem kan gadis last tu bukan pompuan?` aku tau ko boleh menilainyee!! ngaangaaangaaa


cdot: aku majuk ngan kau!! :(( majuk guling-gulingggg~~~~~!

nas: tu bukan awekk...seyes tu makhluk 2 alam tuu..

rihan: takkan laa kau lelaki itu?` apsal mintak tolong aku pulak??? huuuwaaaaa....jgn ckp yg ko nih pun 2 alam...adoiiiiiiii.....

Farid said...

KEMPEN SUDAH BERMULA....
AYUH KITA BERSAMA - SAMA MENGERAKKANNYA!!!
TERIMA KASIH KAMI MAMPU UCAPKAN DENGAN PERTOLONGAN DARI ANDA..

PERGI KE SINI

http://mofasad.blogspot.com/2010/06/kempen-kami-blogger-picisan-menentang.html

iniAKU said...

aku suka gmbar tu.menawan!haha

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

erkkk...
aku suka pompuan pakai baju pink..
lagi syiokk...



aloo owner blogger..thanks sbb sokong kempen tu..sbg penghargaan..gua dah follow lu..n link blog lu kat blog gua..pasni gia selalu mencencarut kat sini..
salam perkenalan..

jane said...

gile seksi nyah

hahahaha

Roronoa Zoro said...

aku suka awek pakai baju merah.. aku pon x tau kenapa.. isk3.. tapi rasa macam seksi lah pulak.. hahaha...

erk.. aksi diatas amatlahh bahaya.. =P

Ka-Chiingg