Kaa-chiingg

Tuesday, May 11, 2010

Nak Backlink Beribu atau Berjuta?

Terus ke misi utama kita...

oopss..
sebelum itu...
saya dapat ni dari My Big family & Friends

Meh baca cara-caranya

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini.
Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini
untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1. Bisnis Di Internet
2. Blogging-Surfer
3. Tintalughahwi
4. Igauan
5. Ad-dai’
6. kakngah
7. zlh@n
8. LYAfrina
9. download mp3 percuma
10. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂
11.Cara hidup baru abad 21
12.Bila Aku Menulis Blog
13.~ApekpunyaBlog~
14: My Big Family & Friends
15. ABCMILO

PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1,
yang No.3 jadi No.2,
yang No.4 jadi No.3
dan seterusnya.
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).



2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:


Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


Kita sama-sama cuba jaya okk....
Selamat mencuba!!!

yeeehaaaaaaa~~~~~

11 comments:

tOm said...

huhu nanti nk try jugak la =P

uncle said...

perghh ok gak..nanti uncle lompat dari blog sini

belalang hijau said...

nak try tp kurang paham arr...
lambat pickup betul la belalang nih...
huhuhu...

jap2 nak bc lagi sekali

:-)

bH said...

perghhh....terbaekk la

Fane Davis said...

kamu dah pernah cuba ka??hehhe...nampak best,tapi membingungkan..

stingray said...

uhuhu!!! tak jumpa lagi orang backlink dari aku punya list... :-(

abc+milo said...

tom: try laa

uncle: uncle ni bab up traffic mmg super speed

belalang hijau: slow2 k..jgn muntah ijau da...

bH: mantop der

fane davis: tu entry tu tgh cube laa.taktau berjaya ke tak

stingray: same laaa....takjumpe pn lagi...

kay shafiQ said...

Ini mcm mlm ja gua tengok. hehehe

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
benda ni saya pun tak faham, tengah try and error.
haha. :)



Terus hentak ke entri saya Fifa world Cup

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

nak try tp blur2 lagi,,,,

hehehehe,,

Hasrol Nizam said...

Uit, macam bez je ni.. haa..nak bgatu yang ryna dan kay di tag..jom usha kat blog..

Ka-Chiingg