Kaa-chiingg

Sunday, May 16, 2010

Kena Gigit Kasut?

Minggu ni asyik bebel pasal kasut je abcmilo ni...
haaa...
bestkan beli kasut baru....
tapak bersih...
dalam kasut pun bersih lagi...
sayanggg nak pakai...


i pakai kasut merah ni sebab kaki i kat dalam pun merah camni...


TAPI

...........................




Korang pernah tak kena gigit dengan kasut baru beli???
alaaa...
sape tak faham?
situasi ngeri tu macam...
korang baru beli kasut...
tapi baru pertama kali pakai..
adoooiii makkkk!!!!
sakit
melecet

kau memang the best!!
pernah tak?


ooppss...i ni harap je muka cunnn...tapi kaki i....buruk gile!!
Paris Hilton sedang kantoi..

ini laa bidalan orang-orang..
kena gigit dengan kasut...
dari sekolah aku dengar...
"sebelum kasut itu gigit kau...
baik kau gigit kasut kau dulu?"

-thanx to Natasha-

aku pun...
macam
"errrkkk..."
terdiam
*siap ada bunyi cengkerik



kadang-kadang petua ini boleh pakai
kadang...
kasut tu tak faham-faham gak aku da gigit

oh ye...gigit terus laa lepas beli tu
jangan da pakai
da melecet
da merah kembang...
baru nak gigit...
bukan ape...
geli laaa da bekas kaki..
nak gigit katne?
kat tepi laaaa

TAPIIII...

bukan ini yang saya nak cuba sampaikan..
tidak....
bukan...
salah sama sekali imaginasi tuan-tuan dan puan-puan
no no no no no!!!!!



sebab
itu petua ala ala dah nak KUNO...
ini ada petua modennnn....
*cam bagus je petua moden ni
i baru nak cuba...
kita cuba sama-sama okkkkk
lepas ni kaki da tak buruk lagiiiii


^1^
paling senang...
pergi kat tukang kasut...
minta dia kembangkan kat TOEBOX
*siapa-siapa taktau TOEBOX tu hape..
sile baca entry HIGH HEELS kat bawah




^2^
Guna lilin...


bukan bakar kasut woooo...
wax lilin tu...atau bontot lilin tu
tenyeh kat belah dalam kasut tu...
atau kat tempat-tempat yang kasut suka sangat gigit kaki
bagi ada layer kat kulit kasut tu
jadi...ia menjadi lembut (*_*)
dan tiada geseran antara kasut dan kaki



^3^
Guna kertas pasir yang halus...


gesek-gesek kan kat dalam tu...
tempat yang potensi besar GIGIT kaki kita
tapi!!!!
jangan OVERDO IT
nanti hancur pulak kulit kasut tu



^4^
Paling mudah...
guna losyen
atau tenyeh
moisturiser (pelembab) kat kaki kita
sebelum pakai kasut baru beli itu....
ini adalah dipercayai
mengurangkan berat badan KULIT MELELAS
senang cite..melecet




haaa....
kalau salah satu petua ini menjadi
maka...
hilanglah segala kotoran LECETAN kaki
haaa..

ucapan ikhlas dari kami ABCMILO
SELAMAT MENCUBA!!!!!
tiada gigitan
tiada lecetan...

10 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

apekah yang terjadi?

zulkbo said...

salam..
alamak?
kesiannya..

.mek.mizah. said...

HAH SUMTIMES MMG TRY GAK GIGIT. hehe~

Ery Farieha said...

hahaha x penah try geget kasut tu

Berd said...

masa sekolah rendah aku malas nak basuh kasut. main perap kat rak je. sekali nak aku pakai ada katak dalam tu. memang celaka!

Nadia Ibrahim said...

mmg slalu ggit ksut pn..

md nasir said...

konsep guna lilin tu mmg bagus & berkesan..selalu guna teknik nie bila kena 'gigit'..auooochhh!!

mirachantek said...

petua yang bagus ni

abc+milo said...

hawa: laaaa...pegi tnye apek jual tempe nun..

zulkbo: kesian kasi la duitt...aduii

mek: sedap tak??

ery: try testt....asyikkk ;)

berd: tu sbb dalam kasut ko dh ade kolam bhahaha :p~

nadia: kasut tu marah n gigit ko balik x?? hehe

nasir: ha`a....jangan tunggu kena gigit

mirachantek: simpan yerr buat pedoman ;)

Anonymous said...

mne nak cr heels colour merah ek?
kita ada dinner nnt, tp xthu nk cr shop mna?
thnx.. -ika- :)

Ka-Chiingg