Kaa-chiingg

Friday, May 14, 2010

Tergolek Sebab Kasut Tumit Tinggi

HIGH HEELS = SEXY
kannn kan??

ooooouuuuuww
pakai high heels...
sexy sangatttt
nampak kakinya yang sexy...
lagi-lagi kaki yang panjang...
uuuuuwwww.....

tapiiiiii
Silap langkah...
boleh tergolek tauuuu
ooucccchhh~~
malu seyhhh
macam makcik bawah ni...
huhuu...
malu tuu tengah buat show...

"woopocot tergolek ^&*%&*" katanya

"i saje test kasut ni bagus ke tak jalan atas ikan"

tak pun...jadi macam ini...
sebab kaki tak tahan diri lama-lama guna heels...
ouucchhhh~~~~
pedih tauuu


tiba-tiba teringat kisah seseorang...
bahahahhaha...
*maaf...tak sengaja ketawakan....

hahahahahha

*cam coklat kan kasut-ksaut ini semua okk


kisahh ini bermula dengan kasut itu sendiri...
setiap inci kasut tu penting sebelum beli...
*baru tau
ada 5 bahagian yang kita kena tengok
seperti gambar kat bawah ini
saya edit simple je

a. TOEBOX
kat tempat ini..
masa cuba pakai kat kedai
pastikan ada ruang untuk kaki bergerak
lagi banyak ruang..
lagi senang nak bergerak atau berjalan-jalan
jangan ketat-ketat kak non
tersepit plak
sebab tu kasut yang ada terkeluar jari-jari kaki hujung tu
menyakitkan
!!!
sebab macam tersepit kan?
der, bukan adnansempit
aku pernah rasakan kesakitan pakai kasut jenis ni
contoh kasut sempit hujung


b. MATERIAL

kalau boleh...kalau ada duit lebih..
pilih jenis LEATHER
sebab dia lembut dan lebih tahan lama
erm.....
tak pun kain yang lembut...
maksud saya..bahagian dalam kasut tu
agar selesa bila memakainya


c. SOLE
tapak kasut....
lagi lembut tapak kasut,
lagi banyak serap hentakan

dan kalau tapak kasut itu terlalu licin..
pergi lah kat tukang kasut,
mintak tapakkan kasut itu
*kalau tak...tak pasal buat free show jatuh

menapakkan orang memang best...

d. BREAST

erk...
bukan lucah okkkk
ni kan lengkungan antara heels
lengkungan ini memainkan perasaan peranan penting
iaitu....stability...
lagi melengkung breast ini...
makin kurang terhuyung hayang bila jalan


e. HEELS
Biasanya diperbuat daripada plastik
*uisshh...
lagi tinggi kualiti plastik, lagi mahal kasut itu..
*oooooo...
kualiti yang bagus ialah heels yang dibalut dengan leather
atau nilon atau getah
selalu periksa kukuh ke tak heels ni
mengelakkan heels ni patah
bila kamu tergedik-gedik nak jalan ala ala catwalk
hehe




Helah-helah Memakai Kasut Tumit Tinggi


1. Waktu BEST beli kasut

masa paling sesuai beli kasut pada waktu......................
LEWAT TENGAH HARI
atau awal petang dan
gerak-gerakkan kaki
ke kiri, ke kanan
atas dan ke bawah

memastikan kasut itu betul-betul ngam dengan kita
*huh...aku test asal muat sudahhhh...

dan jangan cuba di sekitar kawasan itu sahaja...
cuba jalan di tempat permukaan lain..
kalau kedai itu ada karpet..
pergi ke tempat yang tak ada karpet
*pandai-pandai laa korang...hahahaha

Selesa
adalah yang paling utama..
lagi tebal HEELS itu mencecah BUMI
lagi mudah nak digunakan

STILETTOS atau heels yang sangat nipis runcing tirus...
tu paling payah nak pakai...

contoh stilettos...makin tirus ke bawah tumit itu

2. Belajar Berjalan Mendada

waahhh...
bukan berlagak sombong punya jalan
penuh keyakinan
keunggulan
dan
kualitiBerjalan terhuyung-hayang satu MALL
atau satu bandar
dengan HEELS nampak sangat
MENGERIKAN
TRAGIK

kalau berjalan dengan betul
boleh menampakkan lagi badan SLIM
cara-caranya??
panjangkan atau luaskan kaki depan bila berjalan
tanpa menegakkan lutut

kalau amalkan diet ini...
kita akan nampak sangat cantik....
berdiri tegak...
bahu ke belakang sikit
ini akan membantu untuk seimbangkan badan kita
dan mengurangkan tekanan tulang belakang kita
kalau tak berdiri tegak
ala ala mendada...
belakang kita akan sakit dalam masa beberapa jam pakai kasut tumit tinggi ni
dan baju yang mahal pun tak nampak cun

nasihat pakar..
berlatih bersandar di dinding sambil pakai HEELS...
kepala,bahu dan belakang melekat kat dinding
kekalkan postur badan tegak..



3. Hmmm
errr..
pelik kenapa orang-orang cun boleh pakai high heels macam 24jam?
ada pakar ortopedik menyatakan
makin pendek betis kita...
makin selesa kita memakai HIGH HEELS ini
orang yang mempunyai betis panjang...
kurang selesa memakai heels

orang yang mempunyai urat otot yang panjang
masih ada harapan untuk memakai HEELS dengan selesa
waaahh...macam mana nak tau ni??
tidak dinyatakan pula...

pandanglah
lihatlah.......
tiru macam sayaa....
lalalalalala....


all pictures credited to GOOGLE BOOGLE...


19 comments:

Fane Davis said...

apa bendah warna merah tuhh???menakutkan nehh...

huhuhu...heels namapk sedap...tapi memang sakit nak pakai..hadoi...
thankXx for the tips..will make use of it.

abc+milo said...

Fane: warna merah??jap...tgk balik..
suspen jaaa
baru tau cara nak pakai heels dgn betul...harap-harap tak sakit lg lps ni

aminatulmimi ismail said...

best entry ni. i suka heels. tapi bila pakai mulala membebel sakit. pakai sekali pastu dah xpakai. then beli lg..i sgt kagum dgn org yg boleh pakai heels lama2.diorang xrasa sakit ke mcm kita??

nur hidayah said...

suka tengok orang yang pakai stiletto. nampak cantik jer..pakai kasut tumit tinggi ni dapat betulkan postur badan kalo tak silap..

.sweet-ants. said...

uwaaa
makkkk
sy kewcik ati..sob sob..
malu malu malu!
tp x serik2 pakai heel..wek2

cracked bunny said...

sakitnyee,ouch

vanilla popsicle said...

sumpah sakit pakai heels.
pakai bila perlu je.
hehehehe.

aNiss said...

wah..entry high heels yg best!!!
coz aniss ske kasut tggi.....
tips terbaik....

linda musee said...

mane tau kite suke high heels ? wahhaha =) rindu nak pakai high heels ! tapi tinggi dah 170cm jadi bila pakai HH makin tinggi so skang pakai kasut flat je. uhuhuuhu :|

NichKhun said...

hahahahah abcmillo pom pakai heels ke? pernah tergolek2 tak? gehehehe

uncle said...

walaupun uncle ni lelaki tapi uncle nk komen gak kat sini..mmg idaman uncle nak suruh auntie pakai heel nih..tapi auntie ko ni mmg payah ler..uncle suka sebab bila tgk orang pakai heels rasa cam nak terkam gomoi jer hahahahaha

illianahidayah said...

nice entry!
kalau nk pakai heels pakai yg jens tapak luas, adelah keseimbangan..
cantik pun cantik...
:)

Nur Hawa Mohd Zin said...

suke sgt pasal n3 hig heels ni..sebab mmg kena pakai..huhu...tq ye info ni awe nak save blh?

Syahrul Iman said...

dengar citer pakai heels nie x baik utk kesihatan..eh..tetibe plk uncle dgn iman tersesat di sini..hehe

pipiMuncet said...

haih jatuh terduduk tak pasal je hehe

Hasrol Nizam said...

errr..tak pernah pakai heels..hehe

Berd said...

wa suka pempuan pakai kasut converse. nampak sempoi.

+akufobia+ said...

hi heel membunuh.haha.tak nak la kasi awek aku nanti pakai hi heel.

Aniss Sofiahh Senamdua said...

huhaa sorry menyemak,, nak tnya. Cam na nak pki w/o keluarkan bunyi,, btw thanks nice entry puas sy cari ;)

Ka-Chiingg