Kaa-chiingg

Thursday, May 20, 2010

Lagenda Budak Setan: Novel vs Wayang

salam bahagia...

Lagenda Budak Setan The Movie
akan berada di pawagam 3JUN2010
lebih tepat...
minggu lusa hari khamis
dapat tau ni dari iklan kat TV
Ayu-Lisa Surihani,
Kasyah - Farid Kamil, Azmi - Que Haidar...

best ke diMOVIEkan?
novel dia memang best...
taktau kalau da wayangkan macam mana
Lagenda Budak Setan ni diwayangkan
sebab nak membantu penulis asalnyaiaitu AHADIAT AKASHAH
dia kan banyak masalah sekarang ini
terutama dari segi kewangan
dah diisytiharkan muflis...rumah tangga pun gagal...

Aku zaman awal sekolah menengah
memang dah layan novel Ahadiat Akasyah
boleh dikatakan semua novel dia aku dah baca
tak semua...tapi hampir semua
mestinya aku tak beli...pinjam orang sudahhhh...hahahha...
seingat aku tahun 1998-2000 aaa aku aku aktif
lepas tu..
kalau tak salah aku..
Ahadiat Akasyah da stop keluarkan novel baru
kenapa??masa tu aku taktau kenapa
dan tak ambil peduli sangat...
sekarang ni baru tau dia ada banyak masalah

kalau da ada melambak masalah
mesti ilham nak menulis pun da tak adakesian juga dia...
aku saja nak share sesuatu
gambar aku dan ahadiat tu ada...
tapi tak ada scanner plak sekarang ini...

ni laaa novel Lagenda Budak Setan
haaa....elok lagi aku jaga..
ye laaa...Ahadiat hadiah kat aku tuuuuu masa tahun 2000
*nak beli sendiri jangan harap laa...mana ada duit...mahal kot
sebenarnya ni gabungan dari Budak Setan 1, 2 dan 3
jadilah Lagenda Budak Setan

ni plak tandatangan Ahadiat...
masa tu aku punya bangga lagi belagak depan kawan-kawan aku
hahhahaha..
kenangan beb

korang nak tau kenapa Ahadiat bagi aku novel ni kat aku?
haaaaa....
siapa yang tanya..
aku jawablah nanti

korang layan tak Ahadiat Akasyah ni??

aku bukan laa peminat Novel sangat
cuma Ahadiat Akasyah sahaja
novel ni saja aku baca
selain itu...
aku MALAS...
taktau kenapa

macam Harry Potter ke Twilight..
aku da malas da nak membaca sekarang
tengok wayang je laaa....
buat apa nak baca-baca
hehehe

korang nak pergi tengok tak cerita ni kat wayang??

aku??

80% nak pergi....20% lagi macam...
alaaa....
hero dia aku kurang berkenan laaa...
adoii...
sorryy....
dua dua lelaki tu aku tak berkenan..
banyak lagi kot lelaki yang best
farid kamil tu berlakon agak kayu laaaa...
wawawaw...
cerita da best...
tapi kenapa dia???
oooppsss.....
maaf...
saya hanya menjadi jujur
saya harap filem ini akan berjaya
jadi
dapat membantu Ahadiat Akasyah selesaikan segala masalahnya
insyaAllah
saya akan tengok...
niat saya nak membantunya
sebab saya dari saya tingkatan 1 (1998)
da mengagumi Ahadiat Akasyah
cewahhh...
haaa....
nak kagum penulis luar negara buat apa...
tak kenal orang itu sangat...
macam ahadiat ni..
aku da pernah jumpa in person masa 2000
macam ala ala askar zaman Jepun muka dia
jadi...
berbaloi laa kalau aku pergi tengok...
aku harap filem ni best macam novelnya

sama-sama kita menyokong filem ini....
best ke tak...
kita tolak tepi...

Nanti aku da pergi tengok...
aku komen eh nanti...
tiba-tiba excited nak tengok plak sekarang......

Novel-novel Ahadiat Akasyah yang pernah aku baca

Joy
Joy 2
Budak Rap
Kau Doktor Hatiku
Cinderella 94'
HOI
Hoorey
Awek Cun
Pilot Cafe
Lagenda Budak Setan


21 comments:

Liyanaa. said...

nak pinjammm novel tu boleh? :(

Frodo Baggins said...

wa x tau nak komen apa ...
lagenda budak setan ni
wa x pnh dngr n baca pun
ni dah masuk blog org, bru tau ..

rasa dak berd jeboon, sesuai watak
ustak dlm tu.


>>____<<


muhehehhehe weeeee

abc+milo said...

Liyanaa: aduihh tgk jer la movienye nanti....;) tolong bg sumbangan kt penulis novel tu...x kesian kat dia ker???


Frodo: aku ase ko sesuai watak kasyah

:p~

Nur Hawa Mohd Zin said...

wow...suke crita ni before layan novel keluaran alaf 21..heheh

abc+milo said...

hawa: peminat novel ker??? ngeee...

Nur Hawa Mohd Zin said...

yup..suke tapi dah lama tak bace sebab tak da masa, kalu bace nak kena hbs satu buku tak nak tangguh..ce sampai nages..huhu

::cdot the dot:: said...

aku pun minat dia...dia best....joy ngan pilot cafe superb....

abc+milo said...

hawa: dh lame x layan novel nii....ngeengeee....

cdot: ko ade baca tak novelnye "Untuk Semua Perempuan Yang Pernah Kucintai"

Seyes cam semua nama2 ppompuan dr koleksi novel2 sebelum tu dia masukkan dlm tu...

jane said...

stuju!
hero muke cengkun plus tak hensem plak tu

tasuke!!!

mana dia skank .. lama dia tk buat novel

abc+milo said...

jane: dia ade ngn mak dia kott.... dh xde duwett...ko jgn x pegi tgk movie nii plakk ;) ngeengeengeee tasuke pun layan aje..tu pun kalau ko nk tolong Ahadiat Akashah tuu...kesian dowhh...

SheY PuLL said...

support la FILEM MELAYU..hehehe

abc+milo said...

sheypull: blanje arr tgk wayangg...:p

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh..jom layan movie lah plak..ada dulu drama dia buat jalan crita macam novel Cinta Pertama

abc+milo said...

ngeeeee....cik ryna...
hooiiii....on laaa ym!!!!
adoiii.....

Hasrol Nizam said...

aku tak pernah kot nak melayan2 komik ni..

kalau serol yg jadi hero nk g tgk kat wayang tak..err

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Salam. Tak pernah lagi baca novel beliau. Tapi filem tu pernah dengar la.

mirachantek said...

AKU SUKA JUGAK!

ARRGGHH NOVEL TU SENTIMENTEL KAT KAU PULAK...., BARU JE NAK BELI KAT KAU.
aku punya LBS hilang masa pindah rumah dua tahun lepas, sedih kan?

oh, kau ada baca sambungan dia, KAterina & satu lagi ape eh, lupa pulak, cover warna pink tu..
sambungan hidup kasyah yang penuh derita. tak habis2 derita dia,

abc+milo said...

serol: derrr...bukan komik! NOVEL laaaaa...adoooiiiiiii

hami: layan novel lagi best rasenye..novel ahadiat ni zaman 90an...atau 2000-2002...skg da takde...

mira chantek: ooooo
yang cover pink tu...
ingat2 lupe...tp penah bace..
tak ingt langsung tajuk die..tak ingt beli atau bace org punye...besenye bca org punye

nur hidayah isa said...

mmg best ar cite ahadiat akashah..ade yg wat aku nangis..cite aku rhapsody and blue, dgn cite dilema salina..kantoi ngis..hahaha..bestt~

abc+milo said...

nur hidayah: haaa...dilema salina...pnh bace jgk...tp pinjam org punye...aiisshh...ni rase cm nk carik n beli ni.....

fana said...

aslmkum..
hai.. nak tanyalah...
mana awak dapat cinderella '94???
lama dah mencarinya.. saya masih x jumpa lagi... :'(

Ka-Chiingg